16.03.2018 — 15:33

Хмельницький молодіжний патріотично-правовий рух «ХОМА» відзначив ІІ річницю

16 березня в обласній філармонії відбулися урочисті заходи та святковий концерт з нагоди другої річниці з дня створення молодіжного патріотично-правового руху «ХОМА».

Привітати юних “хомівців” завітали керівник апарату адміністрації Юрій Бирка, представники ГУ НП у Хмельницькій області, культури, молоді та спорту адміністрації, та представники самого руху з усіх районів області.

Кожна команда презентувала себе на сцені піснями, танцями –   діти говорили про любов до рідної держави, дотримання законності та порядку, про відповідальність, яка починається з кожного з нас.

Висловлюючи слова вітання, Юрій Бирка зазначив, що рух молодих та активних робить добру справу, пропагандуючи здоровий спосіб життя та мотивуючи молодь до свідомої участі у життєдіяльності не тільки свого міста, а й країни в цілому.  Також Юрій Ігорович побажав “хомівцям” розквіту та збільшення кількості активних членів, адже спортивна та здорова молодь є взірцем сильної нації.

Завершилось свято солодкими подарунками та феєрверком. Та на цьому «ХОМА» не зупиняється. Рух продовжує «нарощувати м’язи» і крокує у найвіддаленіші куточки нашої області, бо ж активні і творчі діти є всюди. І вони чекають на підтримку.

Довідково:

«Хмельницький молодіжний патріотично-правовий рух «ХОМА» був створений у березні 2016 року та нараховує 9 установ-партнерів, серед яких бібліотеки, навчальні заклади та інші організації, а також близько двох з половиною сотень активних учасників практично в усіх районах області.

Головна мета «ХОМА» – виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості, та активної громадянської позиції, здорового способу життя. Членами руху стали ті школярі, які в своїх навчальних закладах проявляють активність та цікавляться правом. У колективі вони стають лідерами думок, які пропагують правопорядок, організовують тематичні заходи. Поліцейські сподіваються, що з такого юного віку зможуть виховати майбутніх студентів відомчих ВНЗ, а потім і поліцейських.