20.03.2018 — 12:40

Дев’яте місце у рейтингу губернаторів за підсумками 2017-го отримав голова Хмельницької ОДА

За даними Держстатистики України всеукраїнське видання «Ділова столиця» вчергове підвело підсумки діяльності рейтингових показників за 2017 рік 23 територіальних одиниць України.

«Хмельниччина за результатами рейтингу піднялась на 9 позицію», – зазначив голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук.

Рейтинг проводився за 20 ключовими критеріями.

Аграрна Хмельниччина тримає лідируючі позиції у сільськогосподарській галузі, чим забезпечує найбільший ріст сільгоспвиробництва в країні – 9,7%. Продукція рослинництва збільшилась на 11,6%, тваринництво – 4,3%, виробництво соняшника зросло на 25,4%, цукрового буряка – 21,1%, овочів – 18,1%, зернових і зернобобових – 6,6%, картоплі – 4,9%, яєць – 26,5%.

Варто відмітити, що область стала лідером у динаміці експорту товарів та послуг (46,2%). Зокрема, експорт в країни ЄС збільшився на 44,8%. Крім цього, область наростила експорт товарів у Турцію, Молдову, Білорусія, Індонезію, Грузію, США та інші країни.

Область увійшла в четвірку регіонів з самою низькою заборгованістю по зарплаті на одного працівника і найменшою кількістю працівників, які отримують зарплату не вище мінімальної. А також,  Хмельниччина в п’ятірці кращих за темпами росту реальної заробітної плати.