20.03.2018 — 15:39

До Хмельницької служби зайнятості звернулося 642 учасника АТО

З метою підвищення рівня поінформованості демобілізованих учасників АТО щодо послуг служби зайнятості, умов реєстрації в центрі зайнятості та призначення матеріального забезпечення на випадок безробіття Хмельницька обласна служба зайнятості постійно проводить інформаційні семінари, тренінги, заходи з представниками військових комісаріатів, Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Так, за січень-лютий 2018 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 642 демобілізованих військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, які набули статус безробітного. Забезпечено роботою 31 учасник АТО. Охоплено професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації 20 осіб. Найбільше демобілізовані військовослужбовці працевлаштовувалися на вакансії: водій автотранспортних засобів, інспектор, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, представник торговельний, експедитор, пожежник, рятувальник, сторож, вантажник.

З числа вимушено переміщених осіб з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО на обліку у січні-лютому перебував 81 безробітний, з них  працевлаштовано – 11 осіб,  проходили профнавчання – 6 осіб, брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру – 8 осіб.

До відома: Станом на 1 березня 2018 року кількість зареєстрованих безробітних становила 14,3  тис.осіб, в тому числі 498 військовослужбовців учасників АТО та 65 осіб з числа внутрішньо переміщених.