26.03.2018 — 11:52

Століття – це не межа!

Сто років для світу – маленька крихта у просторі часу, сто років для людини – практично вічність. Не кожному випадає нагода прожити таке довге життя.

Ізяславщина – край щедрих ланів, зелених лісів, цілющих трав, чистого повітря і, звичайно ж, довгожителів.

Одна з таких довгожителів – Олена Кравцова – 23 березня відзначила ювілей мудрості та багатого життєвого досвіду  –  своє 100-річчя. У Півневій Горі  – селі Білотинської сільської ради, де народилася і майже все життя прожила ювілярка, – привітати шановану довгожительку, вручити подарунки та побажати усіляких гараздів завітали поважні гості: заступник голови райдержадміністрації Володимир Левченко, начальник організаційного відділу виконавчого апарату районної ради Анатолій Ліщук, голова районної ради Організації ветеранів України Лідія Загоруй, Білотинський сільський голова Наталія Свінціцька та інші.

Вручаючи  Подяку голови Хмельницької обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука та відзнаки Ізяславської районної державної адміністрації і Ізяславської районної ради, Володимир Левченко зазначив «Ваш ювілей – це знакова подія не тільки для Вашої родини, але для району та для області в цілому. Не так вже й багато на нашій землі проживає людей, які зберігають у пам’яті ланцюжок подій цілої епохи та можуть поділитись цими правдивими спогадами з іншими. Переконаний, що лише людям із великим серцем і доброю душею вдається дожити до 100 років».

Від інших гостей також пролунало чимало теплих слів ювілярці з нагоди вагомої життєвої дати. Їй подякували за невтомну працю та висловили  слова вдячності і поваги за те, що терпляче несла важкий хрест життєвих випробувань, покладаючись на Господа, власні сили і добрих людей.

Не простий та тернистий життєвий шлях пройшла ювілярка. Її біографія – це велика історія життя країни. Згадуючи минуле іменинниці, разом із своєю країною цій тендітній жінці довелось пережити страшні періоди нашої історії: народитись в пік української революційної епохи, пережити криваву Другу світову війну, дочекатись довгоочікуваної перемоги,  пережити важкі роки післявоєнної відбудови, розпад Радянського Союзу, становлення незалежної України. Проте, життєві перепони не зламали її духу. Окрім самовідданого та невтомного трудового життя, ювілярка створила дружну та люблячу родину, зростила та виховала прекрасних доньок та чудового сина. За всі випробування доля винагородила ювілярку ще й трьома внуками та чотирма правнуками.

Сьогодні Олена Іллівна  завдячує довгому віку  у першу чергу своїй родині, яка турбується про  неї, а на питання, в чому полягає секрет довголіття ювілярки, родичі зізнаються: все у тому, що вона має оптимізм та жагу до життя.

Ім’я цієї жінки вже вписано в історії села, адже вона стала першою у Півневій Горі із тих, хто перетнув столітній життєвий рубіж. Залишилося побажати, щоб крок у нове сторіччя було хорошим стартом для мешканців Ізяславщини, а Олена Іллівна – добрим прикладом життєлюбства не тільки для односельчан, але й для кожного із нас.

За матеріалами Ізяславської райдержадміністрації