26.03.2018 — 09:59

26 березня – День Національної гвардії України

Сьогодні військовослужбовці Національної гвардії України відзначають своє професійне свято. Неможливо переоцінити роль Національної гвардії в оновленому українському суспільстві.

Національна Гвардія стала потужною силою, мобільним, боєздатним  військовим формуванням з правоохоронними функціями.  Особовий склад щоденно несе службу на захисті інтересів суспільства і держави, виконує завдання з оборони національного суверенітету на Сході країни. Нацгвардійці збагатились досвідом та професіоналізмом, гартуючись у боях, захищаючи Україну від російського агресора.

У цей день українці вшановують усіх військoвих, які у лавах Національної гвардії служать справі зміцнення oбoрoнoздатнoсті та підвищення безпеки нашoї держави, для кого служба є справою життя.

23 березня, напередодні  свята, у військовій частині 3053 м.Хмельницького відбулися урочистості приурочені до Дня Національної гвардії України.

Привітати військовослужбовців завітали керівник апарату облдержадміністрації Юрій Бирка, голова обласної ради Михайло Загородний, представники міської ради, силових структур, ветерани, громадськість.

Юрій Бирка подякував  усім військовослужбовцям за сумлінне і самовіддане виконання службово-бойових завдань, за захист життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, за забезпечення публічної безпеки та побажав усім миру, міцного здоров’я, особистого щастя, добробуту, подальших успіхів у справі захисту України.

“Ми глибоко вдячні всім, хто зустрічає цей день на передовій. Низько вклоняємось, пам’ятаємо і ніколи не забудемо про героїчний подвиг кожного, хто віддав своє життя за Україну,” – зазначив посадовець.

З нагоди свята Юрій Ігорович вручим кращим військовослужбовцям Почесні грамоти облдержадміністрації та подарунки.

Відповідно до розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації, Олександра Олександровича Корнійчука, за високий професіоналізм, зразкове виконання військового обов’язку тПочесною грамотою обласної державної адміністрації та подарунком військовослужбовців військової частини 3053:

ГАЛЕЦЬКОГО Романа Анатолійович   –       старшого лейтенанта, командира 3-го стрілецького взводу 2-ї стрілецької роти

ЗАГУРУ Віктора Віталійовича – старшого прапорщика, старшину 1-ї стрілецького роти

ЛІТВІНЮКА Андрія Валерійович – молодшого сержанта, командира 3-го відділення 1-го стрілецького взводу 2-ї стрілецької роти

А також оголошено подяку:

ГОНЧАРУ  Олександру Руслановичу – старшому солдату, старшому саперу інженерно-саперного відділення взводу бойового та матеріального забезпечення

ОСЛЮКУ Сергію Романовичу – молодшому сержанту, водію автомобільного відділення автомобільного взводу