27.02.2018 — 10:13

Економіку Хмельниччини розвивають інвестори з 38 країн світу

За підсумками 2017 року в економіку Хмельницької області вкладали свої гроші 38 країн світу, що забезпечило введення в дію сучасних промислових об’єктів, створення робочих місць, розвиток інфраструктури та надходження додаткових коштів до бюджету.

Так, будівництво у селищі Сатанів Городоцького району курортного комплексу ТОВ «Арден Палац» та гірськолижного «Арден-Скай» є одним із найбільших проектів, що реалізуються в області, де має бути 1000 нових робочих місць.

Для розвитку курортної зони за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів здійснюється розвиток інфраструктури Сатанівської ОТГ, тривають ремонтні роботи дороги державного значення Ярмолинці-Сатанів.

Значні вкладення інвестицій в області відбулися на приватних підприємствах. Зокрема, «Теофіпольська енергетична компанія» ввела в дію першу чергу біогазової станції потужністю 5,9 МВт. На ТОВ «Т-Стиль» у містах Волочиськ та Нетішин запрацювали цехи з пошиття верхнього одягу, продукція яких продається у 20 фірмових магазинах України На ТОВ «Старокостянтинівська меблева фабрика» розпочали виробництво корпусних та м’яких меблів, налагодили експорт продукції до Прибалтики та Фінляндії.

На сьогодні обґрунтовані позитивні сподівання покладаються на оновлені Інвестиційний паспорт та каталог експортного потенціалу Хмельницької області, які за задумом їх творців стануть важливим джерелом інформації для інвесторів.

За інформацією ДФС у Хмельницькій області