26.03.2018 — 09:18

Фаховий рівень підвищували директори, завідуючі опорними бібліотеками ОТГ

20-22 березня Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва спільно з Хмельницькою обласною універсальною науковою бібліотекою проведено обласний семінар директорів, завідуючих опорними бібліотеками ОТГ на тему: «Організація бібліотечного обслуговування в ОТГ». В навчанні взяли участь 23 бібліотекарі з 20-ти об’єднаних територіальних громад.

Навчально-тематичний план обласного семінару розроблявся відповідно до теми та з урахуванням запитів та потреб працівників даної категорії. В ході роботи були розглянуті проблемні питання функціонування бібліотек ОТГ, надані консультації з питань надання платних послуг та використання позабюджетного фінансування, опрацьовані нормативні акти, що регламентують організацію діяльності бібліотек, розглянуті моделі організації обслуговування в бібліотеках ОТГ і нестаціонарні форми бібліотечного обслуговування та робота в електронній системі звітності публічних бібліотек України ECMaP, вплив соціологічних досліджень на формування інноваційної політики в бібліотеках ОТГ.

 

Лекційні та практичні заняття, тематичні зустрічі, презентації, майстер-класи, тренінги, консультації, творчі заходи проводили Чабан К.А. – директор Хмельницької ОУНБ, Маковська В.В. – заступник директора Хмельницької ОУНБ, Синиця Н.М. – заслужений працівник культури України, учений секретар Хмельницької ОУНБ, Грудецька Т.В. – завідуюча відділом науково-методичної роботи та інновацій у бібліотечній справі Хмельницької ОУНБ, Поліщук Н.П. – завідуюча сектору соціологічних досліджень та розвитку РТЦ ХОУНБ, Швець С.О. – керівник ресурсного центру «Вікно в Америку» ХОУНБ, Лавренчук І.О. – завідуюча відділом комплектування та наукової обробки документів ХОУНБ, Борейко В.М. – завідуюча відділом краєзнавства ХОУНБ, Ярмолюк А.Г. – т. в. о. завідуючої відділом наукової бібліографії та інформації ХОУНБ.

 

Семінар пройшов у діловій, конструктивній атмосфері.

За інформацією Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва