26.03.2018 — 15:36

За минулий тиждень складено 85 актів порушення Закону України “Про автомобільний транспорт”

Сьогодні під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбулася чергова нарада з представниками контролюючих органів щодо результатів роботи мобільних груп у транспортній галузі.

Так, проведено відпрацювання у містах Хмельницький та Кам’янець-Подільський. Складено 5 протоколів за ст..164 КУпАП, 2 протоколи – 133-1 та 1 перегруз на 45 євро.

Начальник управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Віталій Дзюба доповів, що в результаті проведених перевірок за минулий тиждень складено 85 актів порушення Закону України “Про автомобільний транспорт”, з них:

2 акти на автобус (регулярні перевезення пасажирів без документів)

3 акти на автобус (“нелегал”)

3 акти на автобус (незадовільний технічний стан)

3 акти на автобус (перевезення стоячих пасажирів)

2 акти на автобус (відмова у пільговому перевезенні)

4 акти на автобус (порушення схеми маршруту)

9 актів на автобус (перевезення безквиткових пасажирів)

7 актів на вантажні перевезення (порушення режиму праці та відпочинку)

1 акт на автобус (без проходження перед рейсового медичного огляду водія)

10 актів на вантажні перевезення (незадовільний технічний стан)

39 актів вантажні перевезення (без необхідних документів)

1 акт на вантажні перевезення (відсутній розпізнавальний знак держави)

1 акт на таксі (відсутня ліцензія)

Також Віталій Петрович проінформував, що управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області вкотре виграло справу у боротьбі з правопорушниками.

Так, суддею Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області винесено постанову від 19.02.2018 року щодо притягнення особи, яка автомобілем марки Skoda на іноземній реєстрації надавала послуги з перевезення пасажирів в режимі таксі без дозвільних документів до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 164 КУпАП з накладенням адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 17000 грн.

Крім того, Головним управлінням ДФС у Хмельницькій області 22.03.2018 року було проведено 2 фактичні перевірки з питань здійснення господарської діяльності без державної реєстрації під час надання послуг таксі у смт. Чемерівці, за наслідками яких складено 2 протоколи про адміністративні правопорушення за ч.1 ст. 164 КУпАП, які направлено до Чемеровецького районного суду для прийняття рішень.

За словами начальника управління, робота в цьому напрямку триватимиме і надалі.