07.03.2018 — 18:33

Впровадженням Національного плану дій щодо резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» у Міноборони опікується спеціально створена Робоча група

«Для впровадження Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року у Міністерстві оборони створено Робочу групу». Про це 7 березня під час брифінгу для засобів масової інформації повідомила головний спеціаліст Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Любов Гуменюк.

«До її складу входять представники структурних підрозділів Міноборони та Генерального штабу, а також інститутів громадянського суспільства. Загальна чисельність групи – 26 осіб, – зазначила Любов Гуменюк. – Діяльність Робочої групи організовано відповідно до Плану Міноборони з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на 2018 рік».

Серед визначених у Плані завдань – координація діяльності суб’єктів взаємодії, удосконалення нормативно-правової бази, зокрема у сфері військової освіти, підвищення ґендерної обізнаності особового складу та сприяння кар’єрному зростанню жінок-військовослужбовців і цивільного персоналу, досягнення Цілі партнерства Україна-НАТО G 0013 «Ґендерні перспективи», інформування особового складу щодо впровадження ґендерної політики у військовому середовищі, запобігання конфліктам та насильству, логістичне забезпечення жінок-військовослужбовців та інші.

«Зазначений документ спрямований на комплексну, багатовекторну діяльність Міноборони стосовно впровадження ґендерного підходу у життєдіяльність військ (сил) для створення гарантій забезпечення рівних прав та можливостей особового складу незалежно від статі», – підкреслила Любов Гуменюк.

Прес-служба Міністерства оборони України