27.03.2018 — 14:20

Вогнеборці закликають подолян господарювати, дотримуючись правил безпеки

Весна не поспішає вступати у свої права, тож опалювальний сезон триває. Аби попередити пожежі у сільській місцевості, рятувальники активно спілкуються з жителями населених пунктів на протипожежну тематику.

Цього разу 26-27 березня вогнеборці завітали до Петрашівської сільської ради Віньковецького та Яблунівської сільради Деражнянського районів на Хмельниччині. Спершу фахівці ДСНС перевірили роботу виконкому сільської ради щодо попередження пожеж в населених пунктах, поспілкувалися з пересічними громадянами.  Під час подвірного обходу оглянули оселі самотніх літніх громадян, багатодітних родин та сімей, внутрішньо переміщених із зони антитерористичної операції. Працівники Служби порятунку вказали господарям на виявлені недоліки (несправність електропроводки, невідповідність протипожежним нормам приладів пічного опалення, газових та електроприладів) та порадили, як їх усунути. Також надзвичайникам вдалося поспілкуватись і з найменшими членами родин, розповівши малечі про сумні наслідки дитячих пустощів із вогнем. А щоб лиха не сталося, батькам порадили ховати сірники й запальнички подалі від малечі та не залишати дітей без нагляду. Наостанок кожен співрозмовник отримав протипожежні листівки та запевнив рятувальників, що намагатиметься не порушувати правил пожежної безпеки та обов’язково виправить виявлені недоліки.

Служба порятунку Хмельниччини закликає подолян під час господарювання дотримуватись вимог безпеки та бути вкрай обережними з вогнем!

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області