28.03.2018 — 09:35

Своє 95-річчя ветеран війни відзначив у колі рідних та друзів

Нещодавно  відзначив свій 95-річний ювілей учасник бойових дій Другої світової війни, ветеран, поважна людина із значними досягненнями та неабияким бойовим, трудовим і життєвим досвідом – Гілевський Едуард Вільгельмович.

Привітати із визначною подією людину, яка крок за кроком, разом з мільйонами побратимів під час Другої світової війни відвойовувала мир і спокій, незалежність і свободу нашої держави, до ювіляра завітала голова районної ради Організації ветеранів України Лідія Загоруй та члени президії організації.  Вона вручила імениннику квіти, подарунки, а також передала від керівництва Ізяславської райдержадміністрації та районної ради теплі слова вдячності за його героїчне життя, за те, що пройшовши нелегкий ратний шлях, приніс довгоочікувану Перемогу.

Окрім квітів і подарунків приємною несподіванкою для Едуарда Вільгельмовича стала грамота  Ізяславської районної державної адміністрації і Ізяславської районної ради за проявлену мужність у роки Другої світової війни, активну участь у громадському житті району та з нагоди 95-річчя від дня народження.

Незважаючи на раптовий візит членів районної ради Організації ветеранів України Едуард Вільгельмович разом із дружиною Лідією радо зустрічали гостей. Сивочолий ветеран поділився спогадами про страшні роки війни та про труднощі, які довелось йому, як і будь-якому українцеві, пережити. Попри поважний вік, він пам’ятає кожен день тієї кривавої жорстокої війни. Він на власному досвіді знає, що таке жахіття окупації та пам’ятає всі фронтові дороги, якими довелось пройти, неодноразово був важко поранений у бою.

За визначні військові досягнення полковник Едуард Гілевський удостоєний багатьох державних нагород. Серед найдорожчих для ветерана ордени «Вітчизняної війни І ступеня», «Червоної Зірки» та «За звільнення Білорусії». Проте найбільшою нагородою для ювіляра є його велика родина – двоє дітей, двоє онуків та троє правнуків.

По завершенню зустрічі гості зазначили сивочолому ветерану:  «Вклоняємось Вашій життєвій мудрості, багатому досвіду, незламності перед воєнними лихоліттями та труднощами післявоєнної відбудови. Радіємо, що переживши чимало бурхливих подій, Ви стали свідком народження Незалежної Української держави і являєтесь прикладом для молодого покоління», а також побажали імениннику, щоб у такому родинному затишку відсвяткувати ще й 100-річний ювілей. А ювіляр у свою чергу щиро подякував за подарунки й теплі слова та побажав кожному із присутніх усіляких гараздів, довголіття при доброму здоров’ї та настрої.

За метеріалами Ізяславської РДА