28.03.2018 — 12:18

Професійна орієнтація старшокласників

Хмельницька обласна служба зайнятості має чималий досвід організації та проведення профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю  і постійно працює над її вдосконаленням. Так, в лютому цього року проведено 104 профорієнтаційних заходів за участю більше ніж 2 тис. учнів.

У цьому році спільно з Департаментом освіти і науки облдержадміністрації з лютого місяця стартував профорієнтаційний проект «Від мрії до дії». Програмою проекту передбачено проведення профорієнтаційних уроків, презентацій професій, професіографічних екскурсій, днів відкритих дверей на підприємствах, виїзних акцій в літні табори та інших заходів.

В рамках проекту шкільна молодь з усіх міст та районів області має можливість ознайомитись зі світом професій: пожежник-рятувальник, водій автотранспортних засобів, токар, будівельник, поліцейський тощо. Школярі дізнаються про можливість їх здобуття, шляхи побудови професійної кар’єри, онлайн-сервіси для самостійного проходження профорієнтаційного тестування. Всім бажаючим під час групових або індивідуальних консультацій фахівці служби зайнятості допомагають у визначенні  професійної спрямованості, сфери трудової діяльності, особистісних психофізіологічних якостей, наявності підприємницького потенціалу тощо.

В даний час для учнів загальноосвітніх навчальних закладів реалізується  обласний заочний конкурс шкільних стінних газет «Як обрати «свою» професію?», спрямований на формування відповідального ставлення  учнів до професійного самовизначення, реального уявлення про ситуацію на ринку праці та свою майбутню роботу.  Про Проект можна дізнатися  на офіційному  сайті Хмельницького обласного центру зайнятості https://khm.dcz.gov.ua

Довідково: Всього з початку навчального року профорієнтаційні послуги служби зайнятості отримали близько 25 тис. учнів загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема, для них проведено понад 500  заходів профорієнтаційної тематики.

 

Інформацію підготував відділ організації профорієнтації ОЦЗ