31.03.2016 — 17:18

Пісня єднає серця

_MG_4286Працівники культури Хмельниччини повернулися із зони АТО. Впродовж трьох днів працівники відділу культури та туризму Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації, Народний театр пісні “Пісенне мереживо” районного центру культури і мистецтв “Розмай” та комедійний дует “The підкова” презентували там нову програму “Пісня єднає серця”.

Поїздка відбулася згідно плану роботи управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації в рамках Загальноукраїнського Проекту культурної інтеграції “Український Донбас”.

Це була вже четверта поїздка колективів на Донбас, та цього разу вона була особливою саме тим, що окрім концертів для військовослужбовців колективи дарували гарний настрій ще й місцевим жителям Донецької області.

Так, у перший день поїздки з концертом для мешканців районного центру виступили в смт. Олександрівка в місцевій школі мистецтв, а також у сільському Будинку культури села Петрівка. Крім того у перший день поїздки колективи встигли дати ще один концерт для солдатів АТО у місті Димитрів.

_MG_4479Ще насиченішим виявився другий день. У школі – інтернаті міста Маріуполь відбувся концерт для дітей – сиріт, дітей – переселенців та дітей загиблих воїнів. Потому у сільському клубі села Калинівка відбувся концерт для місцевих жителів та солдатів з передової. Далі, творча бригада вирушила до міста Мангуш, де відбулося два концерти у районному Будинку культури – для місцевих жителів та для підрозділу морської піхоти, який також дислокується у цьому місті.

_MG_4532Завершилося гастрольне турне концертом для наших артилеристів під Маріуполем. Виснажені, втомлені та щасливі артисти вирушили додому з повним багажем гарних вражень як про місцевих жителів, так і про наших героїв – солдатів. Запам’ятався вислів одного воїна: “Ніби вдома побував”. А учасники Народного театру пісні “Пісенне мереживо” та комедійного дуету “The підкова” вкотре переконалися самі та довели усім, що пісня єднає серця.

За матеріалами управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації