29.03.2018 — 09:35

В облдержадміністрації обговорили шляхи протидії жорстокості та насиллю

28 березня за ініціацією депутатів обласної ради Лілії Брухнової, Інни Ящук та за участю голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука проведено засідання круглого столу «Протидія жорстокості та насиллю».

На жаль, насильство і жорстокість є актуальною проблемою сьогодення не тільки у нас, в Україні, а й у світі.

Доволі часто спостерігається насилля не тільки над дорослими, а щонайгірше, коли від жорстокості страждають діти.

«Наше законодавство щодо попередження насильства в сім’ї дає досить широкі можливості щодо звернення до органів та установ за допомогою, а це засвідчує захищеність сім’ї та дитини державою», – зазначив Олександр Олександрович.

Важливим чинником у подоланні жорстокості та насильства відіграє громадська свідомість, ставлення суспільства до насильства, пропаганда культурної нетерпимості до таких явищ та створення клімату, в якому жорстокість та насильство стають неприйнятними.

Разом з цим, вагому роль відіграють громадські організації та засоби масової інформації, адже в умовах сьогодення трансяція та друк негативу тільки  збільшує та підсилює жостоке відношення людей один до одного.

«Боротьба буде ефективною з цими ганебними явищами за умови тісної співпраці влади і громадськості, за умови небайдужості та активної протидії кожного з нас», – підсумував Олександр Олександрович.

У ході заходу присутні представники учнівської молоді, викладачі, психологи обмінювались досвідом та висловлювали своє бачення подолання та зменшення проявів жорстокості у суспільстві.

Окрему увагу присутніх щодо проявів булінгу та насиллю серед молоді звернув директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олег Фасоля.

Посадовець відмітив, що випадки насильства серед учнів завжди були частиною школи, однак зараз вони стають дедалі помітнішими. Тому, необхідно створити команду (групу), яка б діяла на упередження, а крім того проводила тренінгові заняття  та роботу з учнівськими колективами.

Найголовніший метод подолання жорстокості – повага один до одного, культура спілкування, адже кожен з нас є прикладом для молодшого покоління.