31.03.2016 — 18:36

У Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відкрилась виставка світлин «Здрастуй, Грузія!».

IMG_1156Сьогодні Хмельничани стали свідками незвичайної і непересічної події – у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва, єдиному закладі такого типу в Україні, відбулося відкриття фотовиставки «Здрастуй, Грузія».

З нагоди відкриття виставки до міста прибув Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Грузії в Україні Михеїл Уклеба. Привітати поважних гостей з Грузії та організаторів фотовиставки завітали перший заступник голови обласної адміністрації Василь Процюк, секретар міської ради Михайло Кривак, начальник управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Ірина Трунова, грузинська діаспора та громадськість.

IMG_1165«Здрастуй, Грузія!» – це спільний творчий проект харківських майстрів фотомистецтва: відомого майстра пейзажу Володимира Оглобліна, Ольги Ковальової, Світлани Копи, Дарини Чупрун, Віталія Хіцана та Сергія Любецького.

Фотографи різного віку представили глядачам дивовижні куточки країни, яка вразила їх своєю красою та загадковістю. Це враження митців від поїздок різними мальовничими місцями Грузії.

У своєму вітальному слові Василь Васильович зазначив, що сьогоднішня виставка – це ще одна нагода підкреслити важливість, необхідність і гарне майбутнє міцної дружби грузинського та українського народів.

IMG_1180Василь Васильович подякував пану послу за увагу до нашого краю та роботу, яка проводиться на благо наших дружніх народів, та вручив символічний подарунок на згадку про візит до Хмельниччини – настінний годинник.

В свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Грузії в Україні Михеїл Уклеба подякував керівництву області за теплий та щирий прийом, та закликав хмельничан  відвідати Грузію.

Усі присутні, оглянувши фотовиставку, мали змогу побачити унікальні риси грузинської архітектури, розкішні споруди, приємні вулички та затишні квартали, колоритні дворики, гірські краєвиди та печерний монастир. Кожна робота неповторна і дає можливість хоча б на мить поринути у казкову країну з дивовижною історією, щирими та працьовитими людьми.