29.03.2018 — 09:38

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників АТО інформує

19 травня 2018 року у Києві на стадіоні «Атлет» відбудеться Всеукраїнський турнір з футболу «КУБОК НЕСКОРЕНИХ».

Участь у змаганнях беруть ветерани та діючі військовослужбовці сектору безпеки та оборони України, а також добровольчих формувань, які отримали поранення, каліцтва, контузі та інші захворювання під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій в АТО, або в ході миротворчих операцій за участю України. Змагання проводяться серед учасників за двома категоріями:

  1. особи з ампутацією однієї нижньої кінцівки на будь-якому рівні зі збереженням функції другої кінцівки. Гравці пересуваються за допомогою милиць без патології вестибулярного апарату і збереженням зору;
  2. особи з відсутністю уражень нижніх кінцівок або з частковим пошкодженням нижніх кінцівок, які пересуваються самостійно без додаткових засобів: ходунки, милиці.

Мета заходу – це фізична та психологічна реабілітація ветеранів війни та діючих військовослужбовців, які отримали поранення, каліцтва, контузії та інші захворювання під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій в АТО, в ході миротворчих операцій за участю України; зміцнення дружніх стосунків та обміну досвідом роботи між спортивними організаціями осіб з інвалідністю; залучення як найбільшої кількості ветеранів війни та діючих військовослужбовців з усієї України, які брали чи беруть участь в АТО на сході України до занять футболом; пропаганда футболу серед ветеранів війни та діючих військовослужбовців.

Прогнозована кількість учасників зі всієї країни 150 осіб – 15 команд по 10 осіб.

Участь у турнірі безкоштовна. Реєстрація можлива в режимі on-line на сайті Федерації футболу України https://ffu.ua/ або шляхом запиту на електронну адресу [email protected] для отримання форми заявки (конт. тел. 068-572-4834). Більш детальна інформація про проведення заходу знаходиться у Положенні про Всеукраїнський турнір з футболу «КУБОК НЕСКОРЕНИХ».

Положення