01.04.2016 — 12:51

Обговорено заходи з відзначення 30-х роковин Чорнобильської катастрофи

DSC0363031 березня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка та директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації  Світлани Лукомської відбулася селекторна нарада з підготовки та проведення в області 30-х роковин.

Участь у нараді взяли представники організаційного комітету, громадських організацій з районів та міст області, що опікуються питаннями постраждалих та ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи.

Відповідно до Указу Президента України від 14 грудня 2015 року №702/2015 оголошено в Україні 2016 рік Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи та затверджено заходи у зв’язку із 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

DSC03631Під час засідання розглянуто пропозиції та зауваження щодо відзначення даної пам’ятної дати.

З метою поширення інформації про трагедію та героїзм ліквідаторів передбачено цикл тематичних інформаційно-просвітницьких заходів у закладах освіти та культури, а також у медійному просторі області.

За результатами засідання були надані відповідні доручення керівникам структурних підрозділів обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, виконкомам міських (міст обласного значення) рад.