02.04.2018 — 09:53

Перший у цьому році чемпіонат України з велоспорту на шосе

Завершився весняний чемпіонат України у багатоденній гонці на шосе серед жінок та чоловіків, а також перший тур чемпіонату серед юніорів та юніорок. Так, в Ужгороді з 21-ого по 25-е березня вперше у новому році зібралися спортсмени, щоб позмагатися на відкритому повітрі. Всього участь у заході взяли 139 спортсменів з 18 команд. Хмельницьку область представили 20 спортсменів, дев’ятеро виступили у складі збірної команди області, решта – у складі змішаних команд. До програми змагань увійшов один етап у індивідуальній гонці на час та три етапи групових гонок. Після чотирьох днів виснажливих перегонів маємо наступні результати.

Змішана команда чоловіків, з хмельничанином Маликом Єгором у складі, посіла третє місце. Серед жінок Ярошенко Вікторія також у складі змішаної команди стала другою та завоювала срібну медаль. Збірна команда області у складі Слободян Ірини, Шуть Вероніки, Мельничук Вікторії та Радіонової Христини посіла третє місце чемпіонату та виборола чотири бронзові медалі.

У особистому заліку чемпіонату серед жінок та чоловіків обійшлося без медалей. Сьомою завершила чемпіонат Христина Радіонова, восьмою – Вікторія Ярошенко, дванадцятою – Ірина Слободян. Кращою серед жінок стала вихованка ДЮСШ ДОН міста Хмельницького Шарга Олена, яка зараз виступає за Миколаївську область.

Серед юніорок, змішана команда у складі хмельничанок Беляк Дарини, Гусельникової Еліни, Калашник Анастасії, Лазурко Ірини, львів’янки Лукачук Соломії виборола друге місце першого туру чемпіонату. Збірна команда області посіла третє місце у складі Калинюк Юлії, Пархомюк Вікторії, Лазурко Вікторії, Свистунової Наталії та Чорної Олександри, троє з яких належать до молодшої вікової групи.

В особистому заліку туру спортсменки області розташувались наступним чином: Гусельникова Еліна – третя, Калинюк Юлія – четверта, Пархомюк Вікторія – восьма,Лазурко Вікторія – дев’ята, Свистунова Наталія – 10-а, Калашник Анастасія – 12-а.