02.04.2018 — 12:10

Олег Гуменний провів щопонеділкову робочу нараду

Сьогодні заступник голови адміністрації Олег Гуменний провів щопонеділкову робочу нараду з керівниками окремих структурних підрозділів адміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади з найбільш актуальних питань життєдіяльності області.

На початку наради заступник голови адміністрації проаналізував заходи та події, що відбулися на минулому тижні та анонсував плани на цей тиждень.

Далі начальник управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Олексій Дьома проінформував, що розпочинається будівництво школи на 274 учня і сільського клубу на 400 відвідувачів, с. Новолабунь Полянського району – перша черга будівництва. Будівництво буде здійснюватись за кошти державного фонду регіонального розвитку у сумі 17575,000 тис. грн. та співфінансування за кошти місцевого бюджету 1959,849 тис. грн.

Також Олексій Миколайович повідомив, що планується робоча поїздка до Міністерства регіонального розвитку та будівництва України щодо обговорення порядку використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

В продовження наради, начальник управління ЖКГ облдержадміністрації Сергій Дашковський доповів, що на даний час опалювальний сезон в області проходить стабільно, теплоносій подають усі 714 комунальних та відомчих котелень в області. Разом з тим, рівень розрахунку підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ є недостатнім для стабільного продовження опалювального сезону. Так, у поточному році рівень  розрахунку підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ становить лише 59,1%. Заборгованість за газ, з врахуванням боргів минулих років складає  661,7 млн.грн., у тому числі 219,5 млн.грн – борг 2018 року. За даними Держкомстату, рівень розрахунку населення за спожиті у 2018 році послуги теплопостачання становить лише 73,1%.

В свою чергу, Олег Гуменний наголосив на посиленні платіжної дисципліни та розрахунку споживачів за послуги теплопостачання, проведення роз’яснювальної роботи серед населення. За словами посадовця, тільки при активізації роботи в цьому напрямку та вжиття відповідних заходів, теплоенергетики зможуть повністю розрахуватись з боргами за спожитий природний газ та надалі стабільно надавати послуги теплопостачання.

Також начальник ЖКГ нагадав, що в області заплановано весняне прибирання до святкування Великодня. Так, головою обласної державної адміністрації затверджено розпорядження № 340/2018-р від 29.03.18 року «Про проведення в області щорічної акції «За чисте довкілля» та дня благоустрою територій населених пунктів».

Про хід здійснення перевірок по охороні праці та законодавства про працю доповів начальник управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков. Так, по охороні праці проведено 53 планових перевірки, по законодавству про працю – 106 перевірок по яких накладені фінансові стягнення.

Також Олексій Олександрович повідомив, що у судовому порядку задоволено позов управління стосовно зупинки 151 пасажирського ліфта у місті Хмельницькому та 47 у м. Кам’янець-Подільський.

У судовому засіданні встановлено, що посадовими особами Управління Держпраці під час планової перевірки було виявлено, що суб’єктом господарювання не отримано дозвіл в органах Держпраці на експлуатацію вищевказаних ліфтів згідно вимог Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів підвищеної небезпеки. Так, не проведено позачерговий технічний огляд ліфтів уповноваженою організацією після завершення граничного строку експлуатації. Зупинять експлуатацію пасажирських ліфтів до усунення виявлених порушень. Інспекційні перевірки по роботі ліфтів триватимуть і надалі.

За результатами розгляду цих та інших питань заступником голови адміністрації було надано ряд завдань і доручень керівникам структурних підрозділів.