02.04.2018 — 18:15

Почесний ювілей у ветерана

Сьогодні відзначив свій 95-річний ювілей ветеран Другої світової війни, поважна людина із значними досягненнями та неабияким трудовим і життєвим досвідом – Рижий Полікарп Микитович.

Привітати із визначною подією людину, яка крок за кроком, разом з мільйонами побратимами під час Другої світової війни відвойовувала мир і спокій, незалежність і свободу нашої держави, до ювіляра завітали керівництво району та міста, члени ветеранської організації.  Імениннику вручили квіти, подарунок, грамоту голови Хмельницької обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука, а також висловили теплі слова вдячності за його героїчне життя, за те, що пройшовши нелегкий ратний шлях, приніс довгоочікувану Перемогу та зміцнив фінансову дисципліну в районі.

Полікарп Микитович радо зустрічав гостей. Сивочолий ветеран поділився спогадами про страшні роки війни та про труднощі, які довелось йому, як і будь-якому українцеві, пережити. Попри поважний вік, він пам’ятає кожен день тієї кривавої, жорстокої війни. Він на власному досвіді знає, що таке жахіття окупації про страшні роки проведені у концтаборі.

Заперіод свого життя Полікарп Микитович удостоєний багатьох державних нагород. Проте найбільшою нагородою для ювіляра є його велика родина.

Слід відзначити, що  ювіляру вручено почесну нагороду «За заслуги перед Деражнянщиною».

Гості побажали Полікарпу Микитовичу міцного здоров’я, бадьорості духу, довголіття та мирного неба і звісно зустріти ще не один ювілей у колі родини та друзів.

Біографічна довідка:Рижий Полікарп Микитович, ветеран війни, ветеран державної служби.

 Народився 2 квітня 1923 року в с. Грушківці Летичівського району.

 Під час Другої Світової війни був насильно вивезений у фашистську Німеччину в концентраційний табір, де зазнав знущань, голоду, принижень та поневірянь.

Після визволення з концтабору,  повернувся додому в с. Грушківці Летичівського району.

Після чого працював на фінансово-бухгалтерських посадах.

В січня 1965 року в зв’язку відтворення Деражнянського району був призначений завідуючим Деражнянським районним фінансовим відділом, де пропрацював більше 20 років.

Після виходу на пенсію,  ще більше 12 років працював в районних фінансово-бюджетних органах.

За час своєї діяльності багато зробив для соціально-економічного розвитку району, зміцнення фінансової і платіжної дисципліни.

В даний час приймає активну участь в  діяльності районної ветеранської організації.

Рижий П.М. уважний до людей, доброзичливий, тонко вміє вирішити усі проблеми, вміло передав свій досвід керівника молодому поколінню. За роки своєї трудової діяльності відзначився великою працездатністю. Користується авторитетом і повагою серед населення району. Бере активну участь в громадському житті міста.