04.04.2018 — 16:55

В облдержадміністрації обговорили стан реалізації в області правопросвітницького проекту “Я МАЮ ПРАВО!”

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося чергове засідання обласної  міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення під головуванням заступника голови облдержадміністрації Валерія Олійника. Окрім членів обласної МКМР, на засіданні були присутні представники районних та міських МКМР.

Учасники зібрання обговорили стан реалізації в області загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Начальник Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області  Віктор Худняк коротко поінформував присутніх про історію започаткування цього проекту в Україні, ознайомив із переліком нормативних актів, якими врегульовано правові засади його реалізації. Також посадовець розповів, які заходи та акції в рамках проекту “Я МАЮ ПРАВО!” були проведені в області у минулому році та у І кварталі поточного року.

Про організацію соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей поінформував присутніх начальник управління соціального захисту пільгових категорій громадян Департаменту соціального захисту населення Іван Гловацький. Посадовець ознайомив із статистичними даними щодо кількості учасників АТО в області, розповів про перелік пільг, які вони можуть отримати, а також програми соціального захисту, що діють  в області для цієї пільгової категорії.

Про стан проведення правової освіти в ОТГ, проблеми,  з якими стикаються в своїй роботі  поліцейські та шляхи їх вирішення розповів заступник начальник управління превентивної діяльності  Головного управління Національної поліції в області Дмитро Михалець. Як зазначив офіцер, заходи, що здійснюються при роботі з населенням, спрямовані в першу чергу на профілактику правопорушень. За словами Дмитра Володимировича, чи не найбільшу увагу приділяють роботі з дітьми та молоддю, адже саме з юного віку закладаються основні моделі поведінки, які в подальшому визначають долю молодої людини. Зокрема, з метою залучення молоді до здорового способу життя, пропаганди дотримання законності ГУНП в області організовано молодіжний рух “Хмельницька організація молодих і активних” (ХОМА).

На завершення учасники засідання заслухали звіт про робота міських/районних МКМР з правової освіти населення.