05.04.2018 — 10:25

222 525 рецептів за урядовою програмою “Доступні ліки” отримали мешканці Хмельниччини з початку року

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду  відзначив великий позитивний ефект у сфері поліпшення громадського здоров’я  урядової програми «Доступні ліки», що  покликана забезпечити життєво необхідними препаратами хворих на астму, діабет та серцево-судинні захворювання.

«Програма має конкретний результат. Багато людей з хронічними хворобами раніше не могли собі дозволити купувати дорогі ліки. І ми думали про те, як створити програму, яка забезпечила б людей. Ми зробили чесну програму. Вісім мільйонів українських громадян щоденно користуються програмою «Доступні ліки». За кожного громадянина держава розрахувалася на 100%», – сказав Володимир Гройсман.

На думку Глави Уряду, програма має поширюватися, і в цьому контексті роль місцевої влади, як одного з провідників ініціативи, зростає.

Хмельниччина на виконання програми «Доступні ліки» у 2018 році  отримала субвенцію з державного бюджету  в сумі 33 121,6 тис. гривень. Як повідомили у Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації, за І квартал 2018 року освоєно  6 709,5 тис. грн., що становить 20,3% від річного плану.

До виписки рецептів в області  залучено 807 лікарів первинної ланки. Станом на 1 квітня виписано 222 525  пільгових рецептів, по 156 862 рецептах  (70,5%) вже проведено відшкодування.

Спільно  з Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками в області Департамент охорони здоров’я здійснює постійний контроль наявності асортименту лікарських засобів, вартість яких підлягає повному чи частковому відшкодуванню, у аптечній мережі.

Нагадуємо, що для отримання ліків за урядовою програмою потрібно звернутися  до вашого лікаря за рецептом.  Отримати ліки безкоштовно або з частковою доплатою згідно цього рецепту можна в у будь-якій аптеці, що підписала договір з місцевим органом влади, долучилася до програми і має наліпку “Доступні ліки”.