01.04.2016 — 16:52

У Новосільській сільській раді завершилося чергове втілення мікропроекту ПРООН/ЄС “Місцевий розвиток орієнтований на громаду”

1 (1) 1 квітня в селі Свириди Новосільської сільської ради відбулось урочисте відкриття капітально відремонтованого приміщення фельдшерсько-акушерського пункту, який відбувся в рамках втілення іще однієї мікропроектної пропозиції  проекту ЄС та ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ”.

Це вже третій реалізований в Новосільській сільській раді за результатами реалізації на Ізяславщині проекту що фінансування на дольовій участі ЄС та ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, Ізяславською районною радою, Новосільською сільською радою, громадською організацією «Добробут заради майбутнього» (с.Нове Село). Загальна вартість проекту  склала 243 тис.грн.. З них: 103,25 тис.грн. – внесок ЄС/ПР ООН; 107,635 тис.грн. – внесок Ізяславської районної ради; 20,0 тис.грн. – внесок комунального підприємства «Нове Село»; 12,153 грн. – внесок громадської організації «Добробут заради майбутнього».

2На урочисту подію до Свирид  завітали: заступник голови районної державної адміністрації Володимир Левченко,  головний лікар КЗ «Ізяславський центр ПМСД» Сергій Літвінчук, куратор Проекту в Хмельницькій області Ігор Клепач, Новосільський  сільський голова Олександр Шрейдер, директор СГ ТОВ ім.Черняховського (с.Нове Село) Олег Кондратюк та інші поважні гості.

У вітальних словах керівники району висловили подяки сільській громаді, куратору Проекту ПРООН, спонсорам, підряднику та всім хто долучився до його втілення, а також висловили впевненість в тому, що втілення таких проектів позитивно вплине на подальший розвиток сільських громад Ізяславського району. Також було наголошено, що таких проектів на території району повинно бути в рази більше, адже вони дають змогу вирішити ряд проблемних питань сільських громад, особливо тих, що не вирішувалися роками.

Втілена проектна пропозиція включала в себе капітальний ремонт будівлі ФАПу (зовнішні та внутрішні оздоблювальні роботи, заміна вікон та дверей).

01.04.2016 р.

За матеріалами

завідувача сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату  Ізяславської райдержадміністрації – В.Кучерука