11.04.2018 — 17:48

Мешканці Хмельниччини активно долучилися до всеукраїнської кампанії “Лікар для кожної сім’ї”

Уже другий тиждень ми маємо можливість вільно обрати свого лікаря. З 2 квітня по всій державі стартувала кампанія “Лікар для кожної сім’ї”. На сьогодні свій вибір вже зробили понад 380 тисяч українців.

Хмельниччина також активно долучилася до цього процесу. У  “eHealth” – Національній електронній системі охорони здоров’я – станом на 11 квітня зареєстровано 30 закладів охорони здоров’я та 400 лікарів, що працюють в нашій області. 7240 подолян вже підписали декларації із своїм лікарями.

Нагадуємо, щоб обрати лікаря, у якого ви надалі хочете обслуговуватися, потрібно взяти паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон і прийти до фахівця та підписати з ним декларацію. Для обрання лікаря дитині (педіатра) необхідно взяти ще свідоцтво про її народження. Дитину приводити необов’язково. Декларацію з лікарем в цьому випадку підписує один з батьків або інший законний представник дитини.

Підписати декларацію можна лише в медзакладах, які підключені до електронної системи “eHealth”, про інформує наліпка “Тут можна обрати свого лікаря” на медичному закладі.

Наголошуємо, що кожен може обрати лікаря незалежно від місця прописки чи проживання. Вам не мають права відмовити в праві укласти декларацію з обраним лікарем на цій підставі. Про будь-які проблеми, що виникають під час вибору лікаря чи підписання декларації, повідомляйте на урядову «гарячу лінію» за безкоштовним номером 15-45.

Для підписання угоди з лікарем вам не потрібні паперові бланки.  Більше того, заповнення декларації у паперовому вигляді не допускається. Документ формується в електронному вигляді і після заповнення роздруковується уповноваженою особою. Після цього ви перевіряєте правильність внесених даних та підписуєте її у двох примірниках, один з яких забираєте з собою.

Кампанія з вибору лікаря буде тривати до тих пір, поки усі українці не оберуть собі лікаря. Поспішати не потрібно, однак і дуже зволікати з вибором лікаря також не варто. Бажано з ним визначитися до кінця цього року.