11.04.2018 — 21:30

Трастовий фонд NATO допомагає покращити медичне обслуговування військовослужбовців

Наразі в Україні гостро стоїть  проблема реабілітації пацієнтів з ампутаціями, адже кількість їх значно зросла за останні роки через конфлікт на Сході. Покращити медичне обслуговування військовослужбовців Збройних Сил України, що були травмовані під час бойових дій, допомагає Трастовий фонд NATO з медичної реабілітації для України.

За його підтримки  в Інституті протезування та ортопедії у Харкові запроваджується нова дворічна освітня програма. Завдяки цій програмі планується підвищити рівень надання медичних послуг для пацієнтів з ампутаціями до вимог міжнародних стандартів.

Заснована під егідою Харківського національного університету радіоелектроніки, програма контролюється Німецьким інститутом реабілітології (German School of Rehabilitation Sciences). Реалізовується вона спільно з Міністерством соціальної політики та Міністерством освіти і науки України.

Довгострокова мета – створення освітніх програм бакалавра та магістра, що будуть сертифіковані Міжнародним товариством протезистів та ортопедів (International Society of Prosthetists and Orthotists).

За результатами Уельського саміту саме медична реабілітація була визначена одним із ключових напрямків  розвитку практичної співпраці з Україною. З 2015 року понад 500 поранених військовослужбовців та 2000 спеціалістів в Україні скористалися послугами, що надаються через Трастовий фонд медичної реабілітації НАТО.

За матеріалами www.nato.int