04.04.2016 — 09:25

Визначено кращих юних програмістів України

222 квітня завершився IV етап ХХІХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики, що проходив на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Хмельницького обласного спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі наук.

Упродовж кількох днів 132 учні 9-11 класів з усіх областей України змагалися у володінні інформаційними технологіями. Більшість учасників засвідчили ґрунтовні знання з предмета і продемонстрували креативний підхід при розв’язуванні конкурсних завдань, які їм пропонувалися.

Представницьке журі, яке очолював віце-президент Національної академії педагогічних наук України, академік, доктор педагогічних наук, професор Андрій Гуржій, визначило переможців.

На урочистому закритті звучали теплі слова і щирі побажання подальших успіхів школярам, ліцеїстам, гімназистам та їхнім наставникам. Окрім дипломів, переможці отримали цінні подарунки від спонсорів олімпіади, зокрема за три абсолютні результати – ноутбуки, а ще планшети, електронні книги, флеш-карти… Без подарунків не залишився жоден з учасників!!!

19Крім олімпіадних буднів, гості мали насичену пізнавальну програму. Вони ознайомилися з містом над Південним Бугом, дискутували за круглим столом з питання «Пріоритетні завдання сучасної шкільної інформатики», відвідали Хмельницький національний університет, зустрілися зі студентами Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та представниками авторських колективів підручників з інформатики, а члени журі зіграли товариський футбольний матч із місцевими педагогами.

А перехідний олімпійський кубок з інформатики поїхав на Рівненщину.

За матеріалами Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти