16.04.2018 — 11:14

Провідні фахівці у галузі педіатрії провели у Хмельницькому навчальний семінар

13 квітня у залі Хмельницької обласної філармонії відбувся навчальний семінар на тему: «Раціональна фармакологія у педіатрії при коморбідних станах». Участь у ньому взяли лікарі-педіатри, інфекціоністи, імунологи, гастроентерологи, алергологи, неонатологи, сімейні лікарі,терапевти та підліткові терапевти лікувально-профілактичних закладів краю.

Лекції присутнім читали провідні фахівці Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця та Донецького національного медичного університету. На початку заходу організатори підкреслили важливість безперервної медичної освіти та професійного розвитку фахівців галузі охорони здоров’я. Крім того, учасники семінару почерпнули нову інформацію щодо сучасних методів лікування тонзилофарингітів у дітей; фармакотерапію гострих бронхітів з позиції доказової медицини; підходи до лікування грипу та ГРВІ; антибактеріальну терапію інфекційних діарей у дітей.

Провели й кілька майстер-класів. Під час них, зокрема, повідомили про сучасні підходи до лікування малюкових кольок, продемонстрували як надавати невідкладну допомогу та проводити інтенсивну терапію при загостренні бронхіальної астми у дітей, нагадали про помилки, які найчастіше роблять у таких випадках.

Також лектори поінформували про інноваційні підходи до терапії гострих респіраторних інфекцій у дітей; діагностику і лікування лихоманки у дітей; довели зв’язок між алергічним ринітом та ГРВІ; розповіли про шляхи подолання йодного дефіциту і похідних захворювань; вкотре нагадали про важливість вітамінів та мікроорганізмів для організму дорослої людини і, особливо, дітей та до яких наслідків може призвести їх нестача.

На завершення семінару зареєстровані учасники, котрі прослухали увесь лекційний матеріал, вперше мали можливість отримати одразу 2 сертифікати – міжнародного та національного зразків.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я