16.04.2018 — 14:44

З початку року за направленням Хмельницької обласної служби зайнятості 1253 особи проходили навчання у центрах ПТО

На сьогодні роботодавцям потрібні професіонали та спеціалісти широкого профілю з вмінням швидко перенавчатися, освоювати суміжні професії. Саме таких фахівців готують центри професійно-технічної освіти (ЦПТО) державної служби зайнятості.

Перевагами цих навчальних закладів є стислі і водночас змістовні терміни навчання, навчальні програми максимально наближені до вимог роботодавців, використання новітніх технологій навчання, можливість навчатися за індивідуальною формою, комфортна атмосфера навчання для людей різного віку. Сучасна матеріально-технічна база навчальних закладів забезпечує отримання безробітними знань та формування навичок, що відповідають вимогам роботодавців.

Центри професійної освіти державної служби зайнятості сьогодні  функціонують в Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Одеській, Рівненській, Сумській, Харківській, Полтавській та Херсонській областях. На їх базі здійснюється підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних та інших категорій дорослого населення за 83 робітничими професіями. Підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення організовується більш як за 250 напрямами.

Хмельницька обласна служба зайнятості активно співпрацює з ЦПТО державної служби зайнятості. За І квартал 2018 року за направленнями базових центрів зайнятості Хмельницької області 1253 особи проходили навчання в Рівненському, Івано-Франківському та Одеському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Професійне навчання здійснювалось за 7 професіями та 18 напрямами. Усі слухачі проходили професійне навчання на замовлення роботодавців, що забезпечує їх працевлаштування після його завершення.

За більш детальною інформацією щодо розташування та навчання у ЦПТО державної служби зайнятості можна переглянути за посиланням https://www.dcz.gov.ua/storinka/centry-profesiyno-tehnichnoyi-osvity, або https://khm.dcz.gov.ua/storinka/spivpracya-z-navchalnymy-zakladamy-ta-pou

Інформацію підготував відділ організації профнавчання Хмельницького ОЦЗ

Довідки за тел.: 65-74-18, 65-74-15 (відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ )