16.04.2018 — 18:39

Знову з медалями!

У Кропивницькому з 11 по 14 квітня відбулись чергові змагання з велоспорту на шосе. 165 спортсменів 2002-2003 та 2004-2005 рр.н. з усієї України взяли участь у триденному заході, щоб визначити найсильніших. Хмельницьку область представили шестеро юнаків та тринадцятеро дівчат.

Найважливішу частину програми було призначено на перший день – визначено кращих у весняному чемпіонаті України у парній гонці. З належною відповідальністю підійшли до цього виду змагань члени збірної команди області. Найкраще себе на десятикілометровій дистанції проявили дівчата. У старшій віковій групі пара у складі Юлії Калинюк та Наталії Свистунової була найшвидшою та завоювала золоті медалі. Також найшвидшими були молодші дівчата Наталія Сафронюк та Марина Калинюк – ще два золота, пропустивши на другу сходинку харків’янок, наші Христина Ганжук та Катерина Черватюк завоювали бронзові нагороди у цій віковій групі.

Іван Савчук та Вадим Стецюк у віковій групі 2002-2003 рр.н. завоювали бронзові медалі. Молодші юнаки Давид Звірановський та Олександр Кришталь на тій ж дистанції поступилися лише одній парі з двадцяти дев’яти та стали срібними призерами чемпіонату України.

Наступного дня проходив перший тур весняного чемпіонату України у гонці критеріум. Учасники змагались на колі довжиною 1600 метрів. Зі спортсменів області кращими у цьому турі були старші дівчата Анастасія Плоцідим – 1 місце та Юлія Калинюк – 3 місце. Також непогані шанси на здобуття медалей у фінальній частині мають: Іван Савчук – 4 місце (юнаки), Наталія Свистунова – 4 місце, Дарина Нагуляк – 6 місце (дівчата), Марина Калинюк – 4 місце, Христина Ганжук – 5 місце (мол.дівчата), Давид Звірановський – 5 місце (мол.юнаки).

На завершення організатори провели всеукраїнські змагання у груповій гонці з вибуванням. Іван Савчук був найкращим серед юнаків та здобув золоту медаль. На останніх п’ять кіл у дівчат з 24-ьох учасниць на дистанції залишилась одна спортсменка з Харківської області та четверо дівчат з Хмельницького. У такій компанії харків’янці вдалося протриматись ще одне коло та посісти четверте місце. Наші ж дівчата отримали нагоду позмагатись між собою та у підсумку розташувались наступним чином: Наталія Свистунова – 1 місце, Юлія Калинюк – 2 місце, Дарина Нагуляк – 3 місце. Також з харківським спортсменом довелось мірятися силами на останньому колі молодшому юнаку Давиду Звірановському, проте, у цьому випадку у нашого спортсмена друге місце. У молодших дівчат за перемогу змагались двоє тих же ж харків’янок, наші спортсменки завершили гонку на трьох попередніх колах. Марина Калинюк – третя, Христина Ганжук – четверта, Наталія Сафронюк – п’ята.

Вітаємо членів збірної команди області з успішним виступом!

За інформацією федерації велосипедного спорту Хмельницької області