17.04.2018 — 18:03

На Старосинявщині заклали “козацький гай»

В ці чудові весняні дні, коли в країні триває Всеукраїнська акція “За чисте довкілля”, вкотре добра справа об’єднала керівників Старосинявського району, представників Старосинявської селищної ради, лісництва, педагогів, дітей та їх батьків.

Цього разу ініціаторами проведення акції під назвою «Посади козацький гай» виступили педагогічний, учнівський та батьківський колективи Пасічнянського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, технологічний ліцей».

Варто зазначити, що цей навчальний заклад є учасником Всеукраїнського експерименту «Авторська школа як школа козацької педагогіки». Саме тому організатори вирішили приурочити цю символічну акцію до річниці переможної Пилявецької битви, яка відбулась 370 років тому на теренах Старосинявщини (21-23 вересня 1648 року). На згадку про ту славетну перемогу козацького війська учасники сьогоднішнього заходу вирішили посадити саме 370 молодих саджанців дерев.

Заходи розпочались з лінійки на подвір’ї школи з покладання квітів до меморіальних дошок випускникам школи: Вадима Шалатовського, який загинув боронячи рубежі нашої держави на Сході України та Романа Юзви, члена Національної спілки письменників України.

Директор школи Тетяна Руса привітала всіх, хто долучився до заходу. Слова вдячності прозвучали на адресу голови та працівників районної державної адміністрації, представників відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради. Та особлива подяка була висловлена лісничому Старосинявського лісництва ДП “Старокостянтинівське лісове господарство” Петру Сідлецькому та директору ДГ ДП «Пасічна» Миколі Хитрику за дієву допомогу в проведенні акції.

Запрошені гості із промовами звернулись до присутніх, вручили пам’ятні подарунки. Особливо зворушливими були слова виступу учасника антитерористичної операції на Сході України, нагородженого «Орденом за мужність ІІІ ступеня, медалями «За Бойові заслуги», «Учасника АТО» та «За бездоганну медичну службу» Олександра Палаги, який подякував учасникам навчального процесу за збереження пам’яті захисників України всіх часів.

Після завершення урочистої частини усі присутні мали можливість взяли участь у висадці дерев. Саме так, завдяки спільній праці та пам’яті про славне минуле на Старосинявщині  народився молодий “козацький гай”, що слугуватиме нам та прийдешнім поколінням символом єдності, патріотизму та любові до рідної землі.

За інформацією Старосинявської райдержадміністрації