18.04.2018 — 16:52

У Чемеровецькому районі вшанували пам’ять видатного аграрія Леоніда Скринчука

Сьогодні актовий зал Чемеровецького районного  будинку  культури був переповнений. Адже нині свято – день народження  славного земляка Леоніда Юрійовича Скринчука, якому мало б виповнилось 80 років. Вшанувати його світлу пам’ять та  згадати про людину, яка усе своє життя віддала праці на землі-годувальниці, прийшли і приїхали гості не тільки з Чемеровеччини, а й з нашої і сусідніх областей. Серед присутніх – заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник, голова обласної ради Михайло Загородний, керівники району, ОТГ, громадськість, колеги, рідні, близькі, друзі, побратими.

Леонід Юрійович народився і виріс на Кам’янеччині у звичайній сім’ї колгоспників і трудову діяльність розпочав працюючи у тракторній бригаді місцевого колгоспу імені Чапаєва. Згодом навчався в Говорівському технічному училищі та в Кам’янець-Подільському  сільськогосподарському інституті.

Починаючи з 1965 року його трудова діяльність тісно пов’язана з Чемеровецьким районом, яку він розпочав працюючи 5 років у селі Юрківці  головним зоотехніком колгоспу імені Котовського. Пізніше був обраний головою колгоспу імені Жданова, а з 1975 по 2000-ий рік він незмінно очолював колгосп, а згодом агрофірму «Україна», де по-справжньому розкрився його талант керівника.

Леонід Юрійович був із когорти тих, для кого слова ніколи не розходились з ділом, для кого робота стала змістом життя , а результат трудових діянь – його совістю і честю. Його неоціненний досвід та здобутки у сільськогосподарському виробництві та соціальному розвитку села стали неоціненним надбанням для нового покоління.

Леонід Скринчук був великим працелюбом, цього вимагав і від колег по роботі. Натомість, маючи щире серце , він дуже любив людей і постійно турбувався про них. Поряд із спорудженням сучасних виробничих об’єктів, він першим у Чемеровецькому районі розпочав газифікацію у селах Юрківці, Теремківці, Ямпільчик, а також асфальтувати дороги і будувати житло для колгоспників. У названих селах було побудовано школи, дитсадки, будинки культури, ФАПи, водопровідні мережі. Він також зробив свій вагомий внесок у спорудження цілої низки соціальних об’єктів безпосередньо і в селищі Чемерівці.

“Свої найкращі риси характеру Леонід Юрійович передав дітям Юрію та Олегу, які також стали шанованими і поважними людьми та зайняли своє гідне місце в суспільному житті та розвитку Хмельниччини. – зазначив Валерій Олійник у своєму виступі. – Мені приємно відзначити, що Олег Леонідович сьогодні є гідним продовжувачем хліборобської справи, якій 44 роки свого життя присвятив Леонід Юрійович. Я думаю, що він щиро сьогодні порадів би за вас і ті надвисокі врожаї, які сьогодні отримують у вашому господарстві.”

Леонід Юрійович завжди був сильною і мудрою людиною і прожив славне, гідне наслідування життя. Його невтомна праця здобула широке визнання і була надзвичайно високо оцінена як державою, так і простими людьми. І доброю пам’яттю про нього назавжди залишиться все те, що він встиг зробити і побудувати, все те добре, що він зумів вселити в душі своїх земляків, рідних та близьких йому людей.

Свято із легким присмаком смутку, попри все можна назвати визначною подією у житті району. Адже саме такі заходи вчать підростаюче покоління шанувати і пам’ятати про тих людей, котрі своїми здобутками у різних сферах господарювання  прославляли і возвеличували Подільський край. Він завжди з нами поруч – привітно усміхається на  фото,  живе добрими діяннями у людях, про яких дбав протягом свого життя.

За інформацією Чемеровецької райдержадміністрації