20.04.2018 — 10:28

Завершився курс професійного навчання працівників сільських клубних закладів

Усі ми хочемо жити в країні, в якій можна було б пишатися не тільки минулими, а й сьогоденними здобутками та переконливими перспективами в майбутньому. У цьому контексті роль культури не можна переоцінити, оскільки саме вона формує нашу свідомість. Від культури залежать наші ідеали та амбіції, мислення, якість і стиль життя.

Осередком реалізації культури у сільській місцевості є будинки культури та клуби, які відіграють важливу роль у збереженні національної самобутності, підвищенні культурного потенціалу суспільства, що діють з метою духовного розвитку особистості, формування громадської думки, створюють умови для розвитку народної творчості, задоволення культурних потреб і організації відпочинку населення. Саме тому, працівник культури в сучасному сільському закладі культури повинен орієнтуватись на запити та потреби громади, досконало володіти професійними навичками.

Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва вже другий рік поспіль проводить на своїй базі курс професійного навчання працівників сільських клубних закладів, які не мають профільної освіти.  На навчання, яке тривало з 23 жовтня 2017 року по 18 квітня 2018 року було зараховано 28 сільських клубних працівників з Ізяславського (3), Віньковецького (2), Славутського (3), Білогірського (2), Ярмолинецького (1), Кам’янець-Подільського (1), Летичівського (1), Старокостянтинівського (4), Красилівського (8), Теофіпольського (1), Старосинявського (2) районів.

Навчальний процес поєднував групові та індивідуальні заняття і передбачав оволодіння основними навиками в різних видах діяльності. Зокрема, працівники клубних закладів вивчали основи клубної справи, режисуру масових заходів, історію музики, народно-сценічний танець, хоровий клас, народознавство, постановку голосу, сценічну мову, декоративно-прикладне мистецтво.

Протягом лютого-квітня 2018 року з усіх предметів слухачами курсів були здані заліки та отримані оцінки. 18 квітня 2018 року у Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва в урочистій атмосфері відбулось вручення свідоцтв про закінчення курсу професійного навчання.

Бажаємо усім слухачам курсу плідної праці, творчого натхнення та здійснення планів!