23.04.2018 — 12:20

Освіта за спеціальністю «Архітектурне проектування та внутрішній інтер’єр»

 

Робота, професія, спеціальність є однією зі складових нашого повноцінного та щасливого життя. Вибір майбутньої професії – це серйозний крок, який випускники роблять на підставі інформації отриманої з різноманітних джерел, рівня своїх знань з профілюючих предметів та власних природних здібностей. Вступ до вищого навчального закладу є для них важливим життєвим кроком. У житті кожної людини настає момент, коли доводиться вирішувати, де здобути освіту або куди піти працювати, яку необхідно вибрати професію, свій життєвий шлях.

Відповіді на ці питання намагалися надати викладачі Державного вищого навчального закладу «Кам’янець-Подільського коледжу будівництва, архітектури та дизайну» завідувач архітектурно-дизайнерського відділення Марчук Елла Юріївна, Свінціцький Олег Юрійович та начальник відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації – головний архітектор області Дунаєвська Ірина Михайлівна під час зустрічі зі школярами Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Хмельницька художня школа є центральною базовою школою міста, основним осередком з підготовки молодшого покоління дітей шкільного віку з образотворчої освіти і цьогоріч 1 вересня святкуватиме 50-ти літній ювілей.

Якщо художник – це не професія, а покликання, то для того, щоб бути архітектором одного покликання замало, необхідна ще логіка, інтроверсія (посидючість), інтуїція, творчі здібності. Професія архітектора саме для тих школярів, які люблять малювати та фантазувати, конструювати та міркувати, мають палке бажання творити історію архітектури та довкілля, бажають вивчати найкрасивіші міста світу.

Коледж здійснює підготовку молодшого спеціаліста за денною та заочною формами навчання на базі 9 класів, 11 класів за спеціальністю «Архітектурне проектування та внутрішній інтер’єр». Випускники коледжу отримують диплом молодшого спеціаліста та відповідний розряд робітничої професії. Мають право продовжити навчання за скороченою програмою у вищих учбових закладах України.

 

За матеріалами відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації