21.04.2018 — 12:25

Відкриті змагання з повітряних зміїв між учнівською молоддю Хмельниччини

Традиційно у місті Хмельницькому на базі міського пляжу  проводяться обласні відкриті змагання учнівської молоді з повітряних зміїв.

Так, 18  квітня за командну першість змагалось 17 команд та за особисту – 63 учасники із 5 міст: Хмельницького, Славути, Кам’янець-Подільського, Старокостянтинова, Шепетівки; 5 районів: Ізяславського, Віньковецького, Кам’янець-Подільського, Деражнянського, Старокостянтинівського та 7 об’єднаних територіальних громад: Судилківської сільської, Летичівської, Антонінської, Новоушицької та Дунаєвецької селищних, Полонської та Дунаєвецької міських.

З вітальним словом до учасників змагань звернувся директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук, який озвучив статистику участі команд в обласних відкритих змаганнях учнівської молоді з повітряних зміїв  за останні роки.

Суддівську колегію очолив керівник гуртка Хмельницького Палацу творчості та юнацтва Євген Яхонін. Також до суддівської колегії увійшли директор Приворотської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Кам’янець-Подільського району Ілона Добросельська, керівник гуртка Новоушицького Будинку дитячої творчості Новоушицької селищної об’єднаної територіальної громади Євген Луцак, майстер спорту міжнародного класу з автомодельного спорту, керівник гуртка «Автомоделювання» Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Михайло Штефко.

Переможців та призерів в особистій першості змагань визначали за сумою балів кращих результатів, набраних в польотах моделей класів  Z, Z7 та стендової оцінки. Командна першість визначалась за сумою балів, набраних при стендовій оцінці та польотах у класах моделей Z1, Z2, Z3, Z4, тому відповідно дипломами І ступеня Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді у командному заліку була нагороджена команда Кам’янець-Подільського Центру дитячої та юнацької творчості,  ІІ ступеня – команда Дунаєвецького Будинку творчості школярів Дунаєвецької  міської об’єднаної територіальної громади; ІІІ-го ступеня – команда Ізяславського районного Будинку творчості дітей та юнацтва.

Вітаємо переможців!