05.04.2016 — 17:45

Обговорено показники розвитку галузі тваринництва

IMG_1227

5 квітня 2016 року з ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського була проведена селекторна нарада з підведення підсумків роботи галузі тваринництва за 2015 рік та прогнозних показників розвитку у 2016році.

Від Хмельницької області участь в нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, спеціалісти відділів департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, голови райдержадміністрацій та міст обласного значення.

Володимир Ілліч зазначив, що ситуація в області у галузі тваринництва відносно стабільна, і незважаючи на незначний спад, який допущений окремими сільськогосподарськими господарствами, спостерігається приріст виробництва тваринницької продукції. За показниками виробництва Хмельницька область посідає 12 місце по Україні. Посадовець зобов’язав спеціалістів на місцях активізувати роботу по забезпеченню приросту у галузі тваринництва, впровадженню інвестиційних програм та нових технологій.

Окрім питань тваринництва на нараді обговорено питання про стан весняно-польових робіт. Так, за словами директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Валерія Будзінського, в області практично завершений посів ранніх ярих культур. Триває підготовка до посіву пізніх ярих культур, проведення агротехнічних заходів по збереженню вологи в ґрунтах та захисту посівів від бур’янів та шкідників.

У зв’язку з активною фазою сільськогосподарських робіт, увагу присутніх звернули на необхідність постійного контролю за дотриманням правил охорони праці на сільгосппідприємствах.

По завершенню наради надано доручення головам РДА, міст обласного значення підготувати необхідну документацію для компенсації відсоткової ставки за банківськими кредитами для сільськогосподарських товаровиробників з метою максимального освоєння бюджетних коштів.