23.04.2018 — 16:46

Стань другом для дитини!

З метою впровадження наставництва над дитиною, що проживає в інтернатному закладі Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 04.07.2017р № 465 «Деякі питання здійснення наставництва над дитиною».

На рівні області підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Уповноваженим Президента України з прав дитини, Хмельницькою обласною державною адміністрацією, громадською організацією «Одна надія» та за участю громадськості.

Так, 20 квітня на базі Хмельницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розпочато навчання кандидатів у наставники. Навчання проводиться у формі тренінгу. Тренери: Мельник Наталія Валентинівна – заступник директора-начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи та Яцух Тетяна Сергіївна провідний фахівець із соціальної роботи відділу методичного забезпечення соціальної роботи обласного центру ціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У навчанні взяло участь 7 кандидатів у наставники з Кам’янець-Подільського та Деражнянського району. З метою проведення супервізії тренерів, на тренінгу була присутня Марія Саквук – національний тренер з питань наставництва над дитиною.

На першому занятті розглянуто законодавче забезпечення наставництва в Україні, визначення основних понять, порядок та умови наставництва, вимоги, права та обов’язки сторін, особливості соціалізації дітей, які проживають у закладі інституційного догляду.

Довідково:

Наставництво – це процес, коли одна людина пропонує іншій допомогу, підтримку, особисті поради з метою сприяння в її навчанні, розвитку (в даному випадку – дитини-сироти).

Головна мета наставництва – підготовка дитини, яка проживає у закладі  інституційного догляду до самостійного життя шляхом розвитку її фізичного, духовного та інтелектуального потенціалу, впевненості у власних силах, формування культурних і моральних цінностей.