25.04.2018 — 11:32

Представникам ОТГ розповіли про порядок підготовки проектів, що фінансуються за рахунок коштів ДФРР та субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ

24 квітня представниками обласного центру розвитку місцевого самоврядування програми “U-LEAD” з Європою проведено семінар з метою підвищення якості підготовки проектів, що фінансуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ.

До участі у семінарі були запрошенні заступник голови адміністрації Олег Гуменний та представники об’єднаних територіальних громад області, які відповідають за розроблення проектів.

Під час семінару керівники окремих структурних підрозділів обласної державної адміністрації та обласного центру розвитку місцевого самоврядування розповіли про терміни погодження проектних заявок у 2019 році за кошти ДФРР, порядок підготовки, подання, оцінки та впровадження проектів та освоєння субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

В продовження засідання, відбулася відео – конференція з Мінрегіоном на тему: “Актуальні питання підготовки проектів, що фінансуються за рахунок коштів ДФРР та субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ”, де були обговоренні проблемні питання використання коштів ДФРР та субвенції на розвиток ОТГ.

Так, заступник начальника управління впровадження та моніторингу пріоритетних проектів будівництва – начальник відділу з питань взаємодії з органами влади та аналітичної роботи Мінрегіону Леся Діденко зазначила, що на отримання фінансування слід подавати тільки ті проекти, які сприятимуть комплексному вирішенню проблем місцевої інфраструктури ОТГ, а також зможуть забезпечити громаду додатковими робочими місцями.

В свою чергу, учасники відео-конференції мали можливість поставити запитання представникам Мінрегіону щодо реалізації відповідних проектів і можливості їх фінансування за кошти ДФРР.