26.04.2018 — 11:58

Бібліотечна інклюзія: соціальна адаптація дітей з особливими потребами

Не секрет, що тема соціальної адаптації дітей з особливими потребами є досить актуальною в сучасному світі. Саме їй присвячені громадські слухання у форматі круглого столу, які  відбулися в обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка. У засіданні взяли участь представники закладів культури, освіти, громадських організацій.

“Сучасна бібліотека – провідник у роботі з соціалізації та соціальної адаптації дітей з особливими потребами,” – зазначила директор Валентина Черноус. Про досвід роботи з дошкільними та шкільними закладами, у яких навчаються діти, які потребують особливої уваги повідали і бібліотекарі, а також продемонстрували віртуальну виставку “Світ особливих мрій”.

Очільник обласного товариства ВОЇ СОІУ Анатолій Савчук наголосив на партнерстві бібліотек, закладів культури, громадських організацій, а також зауважив, що гарним мотиватором для дітей були б зустрічі з успішними людьми, які мають інвалідність, попри те досягли певних результатів у спорті, громадському та культурному житті.

Розповіли про досвід роботи у галузі інклюзії заступник директора Хмельницької спеціалізованої ЗОШ № 8 Валентина Маланчій та директор Центру реабілітації дітей-інвалідів “Школа життя” Анатолій Юрченко, завідуючі ДНЗ № 8, № 30, директор ХОХМ Ольга Долінська.

Учасники круглого столу виявили бажання спільно створити проект щодо соціальної адаптації дітей з особливими потребами.