03.05.2018 — 16:50

Хмельниччина однією із перших отримала погодження переліку об’єктів будівництва, реконструкції та ремонту автодоріг

Хмельниччина однією із перших отримала у Державному агентстві автомобільних доріг України погодження переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області на 2018 рік. Про це зазначив голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук під час робочої наради із керівниками окремих структурних підрозділів облдержадміністрації.

Як зазначалося раніше, автомобільні дороги загального користування місцевого значення в існуючому стані були передані до сфери управління Хмельницької обласної державної адміністрації з 01 січня 2018 року. Наразі балансоутримувачем доріг загального користування місцевого значення є управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» для Хмельницької області передбачена субвенція в загальній сумі 456,5 млн. гривень.

Перелік об’єктів поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, який буде фінансуватися у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету формувався за пропозиціями, наданими районними державними адміністраціями.

“При формуванні цього переліку ми в першу чергу звертали основну увагу на дороги, що ведуть до опорних шкіл, лікувально-профілактичних закладів та соціально-важливих об’єктів інфраструктури, – зауважив Олександр Корнійчук. – Наше головне завдання – щоб кожен житель області, від малечі до літньої людини, реально побачив результати цієї роботи та отримав змогу комфортно та безпечно пересуватися дорогами нашого краю.”

Відповідно до розрахунків, проведених управлінням регіонального розвитку та будівництва, на  поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення планується витратити 154,8 млн. гривень. Решту суми коштів субвенції – 301,7 млн. грн. – буде витрачено на проведення поточних середніх ремонтів доріг загального користування місцевого значення. Кошти було розподілено між районами області пропорційно протяжності доріг загального користування місцевого значення у районах.