07.05.2018 — 16:19

В облдержадміністрації обговорили проблемні питання, які виникають в процесі передачі земель ОТГ

Сьогодні під головуванням першого заступника голови адміністрації Володимира Кальніченка відбулася нарада з головами ОТГ області з питань інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності з метою їх передачі у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

В процесі передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у власність ОТГ виникає чимало питань у учасників процесу. Тому на сьогоднішньому засідання необхідно обговорити та віднайти шляхи вирішення цих проблем. Про це зазначив Володимир Ілліч розпочинаючи нараду.

Далі начальник Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Василь Василенко більш детально розповів про найпоширеніші проблеми з якими стикаються учасники процесу при передачі земель. Так, за словами посадовця, виникає чимало питань при розробленні генеральних планів з використанням земель за межами населеного пункту, передачі господарських дворів тощо.

В свою чергу, перший заступник голови адміністрації наголосив на тому, що участь представника ОТГ є обов’язковою в процесі передачі земель. На думку посадовця, це дасть змогу уникнути якихось непорозумінь та вирішити проблемні питання на місці.