06.04.2016 — 11:47

Проведено семінар на тему «Актуальні питання нормативного, кадрового забезпечення функціонування агропромислових підприємств області»

20160405_133413З 04 по 05 квітня в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування відбувся тематичний короткостроковий семінар на тему «Актуальні питання нормативного, кадрового забезпечення функціонування агропромислових підприємств області» за участю директора Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Валерія Будзінського та директора Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Миколи Баюка. У тематичному семінарі взяли участь спеціалісти з кадрової та юридичної роботи управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій області.

В ході семінару зазначено, що вихідною ланкою розвитку соціальної сфери села, його відродження й розбудови є організаційно-правове забезпечення підготовки фахівців необхідних професій для АПК. Відомо, що аграрна та земельна реформа належать до визначальних у державотворенні України, гарантуванні її продовольчої безпеки, а тому роль надійного кадрового забезпечення висококваліфікованими фахівцями сільського господарства переоцінити неможливо.

На семінарі, зокрема, обговорювались питання щодо правових, економічних соціальних та організаційних передумов розвитку сільськогосподарського виробництва та сільських територій. Також висвітлювались питання щодо проблем і перспектив кадрового забезпечення агропромислового комплексу області.

Учасники семінару мали змогу отримати роз`яснення та фахові консультації з нагальних питань у сільському господарстві від представників обласної державної адміністрації, Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, Міжрегіонального управління Нацдержслужби, викладачів Хмельницького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

За результатами заходу було вирішено, що лише спільними зусиллями влади та громади можливо досягнути успіхів і здійснити істотні перетворення в такому вагомому секторі економіки – як сільське господарство.

За матеріалами Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації