11.05.2018 — 09:39

Перемогли і кількістю, і якістю!

У Рівному з 03 по 06 травня пройшов відкритий командний чемпіонат України в неолімпійських видах програм (юнаки, дівчата, молодші юнаки, молодші дівчата).  У змаганнях взяли участь 120 юних спортсменів з різних областей України та команда з Республіки Білорусь. Спортивні школи Хмельниччини відрядили на змагання аж 37 вихованців.

Так, третього травня відбулись змагання у парній гонці. Старші юнаки та дівчата долали дистанцію у десять кілометрів, молодші – п’ять.  Доволі містична але водночас приємна ситуація склалась з результатами наших спортсменів. В обох вікових групах юнаків у нас – срібні нагороди, а також золоті та срібні медалі у обох групах дівчат.

юнаки (2002-2003 рр.н.) – 2 місце – Савчук Іван, Стецюк Вадим

молодші юнаки (2004-2005 рр.н.) – 2 місце – Звірановський Давид, Кришталь Олександр

дівчата (2002-2003 рр.н.) – 1 місце – Калинюк Юлія, Свистунова Наталія, 2 місце – Плоцідим Анастасія, Нагуляк Дарина

молодші дівчата (2004-2005 рр.н.) – 1 місце – Ганжук Кристина, Шпичко Зоряна, 2 місце – Сафронюк Наталія, Калинюк Марина.

Наступною була гонка з вибуванням. Серед юнаків – знову срібло. До останнього кола боровся наш Вадим Стецюк, проте, поступився однолітку з Харківської області. Троє дівчат з Хмельницького максимально ефективно провели цей вид гонок, в результаті Юлія Калинюк – перша, Анастасія Плоцідим – друга, Дарина Нагуляк – третя. Серед молодших юнаків, через велику кількість учасників, довелось проводити ще й кваліфікаційні заїзди. Четверо членів збірної команди області пройшли такий відбір, двоє з них завоювали місця на п’єдесталі. Звірановський Давид – друге місце, Кришталь Олександр – третє. Перемогу здобув харків’янин Валентин Кабашний. Схожа ситуація склалась і у молодших дівчат. Не вдалося випередити лише представницю Житомирської області Вероніку Махонько, за нею призові місця посіли хмельничанки Наталія Сафронюк (2 м.) та Катерина Черватюк (3 м.).

Згодом спортсмени отримали можливість продемонструвати свої вміння працювати у командах по чотири чоловіки. Відповідну гонку на час організатори провели на третій день змагань. Савчук Іван, Стецюк Вадим, Шаронов Артем та Архіпчук Ілля завершили гонку з другим часом серед юнаків, поступившись лише команді Броварського вищого училища фізичної культури. На тій ж дистанції у десять кілометрів але серед дівчат, наша команда у складі Плоцідим Анастасії, Нагуляк Дарини, Калинюк Юлії та Свистунової Наталії посіла перше місце. На другому місці – змішана команда спортсменок з Білорусі, Донецької області та хмельничанки Олександри Чорної. До команди, що посіла третю сходинку також входила хмельничанка Катерина Кравцова. На вдвічі коротшій дистанції змагалися учасники 2004-2005 рр.н. І знову срібло у юнаків зі збірної команди області. Склад нашої четвірки – Звірановський Давид, Кришталь Олександр, Асонов Дмитро, Бражник Богдан. Ще три команди з Хмельницького посіли 11, 12 та 13 місце. У змаганнях молодших дівчат область представляли лише дві команди, але обидві досягли призових місць:

1 місце – Ганжук Кристина, Сафронюк Наталія, Шпичко Зоряна, Калинюк Марина;

3 місце  – Кондрут Віолетта, Черватюк Катерина, Ситник Діана, Серветник Іванна.

Друге місце посіла команда Житомирської області.

Шостого травня чотириденні змагання завершилися гонкою критеріум. У цьому виді Хмельницька область також має значні успіхи.

Юнаки 2002-2003 рр.н.: 1 місце – Савчук Іван, 3 місце – Стецюк Вадим.

Дівчата 2002-2003 рр.н.: 1 місце – Калинюк Юлія, 2 місце – Нагуляк Дарина, 3 місце – Плоцідим Анастасія.

Молодші юнаки 2004-2005 рр.н.: 2 місце – Звірановський Давид.

Молодші дівчата 2004-2005 рр.н.: 1 місце – Сафронюк Наталія, 2 місце – Калинюк Марина, 3 місце – Черватюк Катерина.

За сумою всіх видів змагань визначили командні результати чемпіонату:

Серед юнаків Савчук Іван, Стецюк Вадим, Шаронов Артем, Архіпчук Ілля – друге місце.

Серед дівчат Плоцідим Анастасія, Нагуляк Дарина, Калинюк Юлія, Свистунова Наталія – перше місце, у складі змішаних команд Чорна Олександра – друге місце, Кравцова Катерина – третє місце.

Серед молодших юнаків Асонов Дмитро, Звірановський Давид, Кришталь Олександр, Бражник Богдан – перше місце.

Серед молодших дівчат Ганжук Кристина, Сафронюк Наталія, Шпичко Зоряна, Калинюк Марина – перше місце, Кондрут Віолетта, Серветник Іванна, Черватюк Катерина, Ситник Діана – третє місце.

Вітаємо юних спортсменів з безперечно вдалим виступом на чемпіонаті України!