12.05.2018 — 12:47

“Новий реанімобіль допоможе медикам Ізяславщини врятувати не одне життя” — голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук

Нещодавно для потреб Ізяславської центральної районної лікарні за кошти районного бюджету було придбано новий спеціалізований автомобіль «Автоснаб» АCDT-04 Citroen Jumper меддопомога-В, вартістю 1 млн. 200 тис. грн.

Так, 11 травня голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук та голова Ізяславської районної державної адміністрації Борис Яцков вручили сертифікат та ключі на медичний транспортний засіб заступнику головного лікаря Ізяславської центральної районної лікарні Світлані Кущук.

Звертаючись до присутніх на святковій церемонії Олександр Корнійчук наголосив, що завдання медичної реформи в Україні є створення потужної системи охорони здоров’я світового рівня.

«Запровадження програми медичних гарантій в Україні допоможе покращити стан здоров’я населення, захистити пацієнтів від катастрофічних витрат на охорону здоров’я, забезпечити справедливий розподіл ресурсів, зробити систему охорони здоров’я більш прозорою, а також сконцентрувати ресурси на найбільш результативних та необхідних послугах», – зазначив у своєму виступі очільник області.

У свою чергу, заступник головного лікаря Ізяславської ЦРЛ Світлана Кущук подякувала за здійснені заходи із розвитку медичного закладу та додала, що тепер у разі виникнення екстреної чи складної медичної ситуації медичні працівник мають можливість виїхати у будь-який куточок Ізяславщини. “Аналога такого реанімобіля у нас ще не було. Завдяки обладнанню, що тут встановлене, ми зможемо проводити реанімаційні заходи у дорозі до лікарні”, – сказала С.Кущук.

Голова райдержадміністрації Борис Яцков також відмітив, що екстрена медична допомога – це, передусім, кваліфіковані медики, які у будь-яку хвилину дня чи ночі повинні бути готовими надати медичну допомогу. Відтак, районна влада зі свого боку робить та буде робити усе можливе, аби забезпечити медикам відповідні умови роботи.

Далі посадовці оглянули приміщення поліклініки Ізяславської ЦРЛ, яке було відкрито рік тому після реконструкції, де ознайомились із умовами роботи медичних працівників та відвідали рентген-кабінет, клінічну лабораторію, приміщення денного стаціонару.

В продовження, делегація відвідала Ізяславську міську амбулаторію №2 Ізяславського районного центру первинної медико-санітарної допомоги. Спілкуючись тут із лікарями та відвідувачами Олександр Корнійчук зазначив: “Приємно бачити, що мешканці району усвідомлюють необхідність змін у галузі охорони здоров’я та долучаються до всеукраїнської кампанії “Обери свого лікаря”.

Також Олександр Корнійчук та Борис Яцков оглянути реанімаційне відділення та хірургічне відділення Ізяславської центральної районної лікарні. Серед основних питань, які піднімались під час зустрічі з працівниками закладу, обговорено забезпечення лікарів житлом, що дасть змогу залучити молоді кадри. Так, голова районної державної адміністрації Борис Яцков висловив пропозицію переобладнати «довгобуд» палатного корпусу під кватири, що допоможе одночасно вирішити проблему надання житла молодим кадрам, і раціонально використати кошти.