11.05.2018 — 14:53

Тиждень Відкритого Уряду

З 7  до 13 травня 2018 року в Україні пройшов Тиждень Відкритого Уряду. Тиждень розпочався у м.Київ заходом «Уряд відкрито!», в якому взяли участь представники громадських організацій столиці та регіонів. «Немає жодного плану чи звіту Уряду, який би ми не обговорювали з громадськістю, – сказав Володимир Гройсман під час заходу. – Ми разом зможемо побудувати нову, якісну, успішну Україну. Якщо влада дивиться в одну сторону, а громада в іншу – прірва буде лише поглиблюватися. Тож рухаємося далі, стверджуємо децентралізацію і посилюємо підзвітність та відповідальність».

Крім того, в рамках Тижня Відкритого Уряду відбулася всеукраїнська експертна зустріч (відеоконференція) «Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд»: можливості для спільного створення». Від Хмельниччини до відеоконференції долучилися громадські активісти, представники громадської ради, експерти та науковці, а також представники обласної державної адміністрації.

Під час експертної зустрічі було оголошено, що лише у двох областях  – Хмельницькій та Львівській  – впродовж  Тижня Відкритого Уряду тривають заходи за участю ХАБів громадянського суспільства. ХАБи є громадськими організаціями-партнерами, з якими ПРООН стратегічно співпрацює. На Хмельниччині такою громадською організацією є «Подільська правова ліга», з ініціативи якої відбулась екскурсія з низкою зустрічей для старшокласників до Головного територіального управління юстиції в Хмельницькій області.