15.05.2018 — 16:18

В.Кальніченко: Ярими культурами на Хмельниччині засіяно 791 тис. га

Станом на 15 травня агроформування області завершили посів ранніх ярих зернових культур на площі 109 тис. га, що на 9 тис. га більше обсягів минулого року. Про це повідомив під час робочої наради перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко.

Також в області  триває посів кукурудзи. Наразі його проведено на площі понад 208 тис.га, або 98% до прогнозу (по Україні – 83%). Також господарства області продовжують посів сої, який вже проведено на площі понад 154 тис. га, що становить 91% до прогнозу (по Україні – 61%). Гречку  засіяно на 69% запланованих площ,  на сьогодні це складає 8,8 тис. га.

Як зазначив Володимир Ілліч, дані Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації свідчать, що незважаючи на те, що посів ярих культур було розпочато із запізненням через несприятливі погодні умови, завдяки злагодженій роботі вдалося провести посівну кампанію організовано і в оптимальні строки.

“Всього ярі культури посіяно на площі 791 тис. га, що становить 99% до прогнозу,- додав посадовець. – Окрім того вчасно та в повному обсязі виконано всі роботи з догляду за озимими культурами.”