15.05.2018 — 16:33

Підведено підсумки роботи в сфері цивільного захисту за 4 місяці 2018 року

15 травня під головуванням заступника начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Юрія Кореви відбулася збір-нарада з підведення підсумків роботи органів управління у сфері цивільного захисту населення області за 4 місяці 2018 року.

Участь в нараді взяли перший заступник начальника ГУ ДСНС в області Дмитро Бондар, начальники обласних служб цивільного захисту, працівники управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації, начальники управлінь, відділів, секторів, головні спеціалісти з питань цивільного захисту населення міст обласного значення та районів області, посадові особи, які відповідають за планування та реалізацію цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах.

У вступному слові Юрій Миколайович зауважив, що основні заходи і напрями роботи органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, обласних управлінь, організацій і підприємств у сфері цивільного захисту області спрямовані на запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, підвищення готовності до оперативного реагування органів влади на місцях у разі їх виникнення, ефективної взаємодії територіальних та функціональних підсистем цивільного захисту.

Дмитро Бондар довів до присутніх питання взаємодії підрозділів ГУ ДСНС в області з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо організації заходів цивільного захисту, забезпечення пожежної безпеки, організації роботи стосовно розробки проектів для участі в діючих конкурсах  грантової допомоги, пов’язаних з захистом населення та територій від наслідків надзвичайних ситуацій.

Під час наради також розглянуто питання планування евакуаційних заходів на базах, арсеналах, складах озброєння МОУ та аварії на ХАЕС, проблемні питання, пов’язані з організацією заходів з запобігання виникненню пожеж в природніх екосистемах та реагування на них в пожежонебезпечний період.

Крім того, на нараді було проаналізовано хід відпрацювання документів відповідно вимог наказу ДСНС України від 12.07.2017 року №335 «Про затвердження Примірного переліку документів з питань цивільного захисту»,   стан виконання заходів щодо удосконалення місцевих систем оповіщення, завдань з радіаційного та хімічного захисту населення, приведення захисних споруд в готовність до використання за призначенням.

До відома присутніх було доведено нові нормативні документи ДСНС України щодо зняття з обліку захисних споруд. Проаналізовано стан функціонування місцевих служб цивільного захисту та виконання завдань службами, а також стан організації роботи з накопичення та використання матеріальних резервів та виконання профільних програм у сфері цивільного захисту.

В цілому, організацію роботи органів управління єдиної системи цивільного захисту за 4 місяці 2018 року визначено такою, що відповідає вимогам.

За результатами наради прийнято протокольне рішення, яким визначено завдання у сфері цивільного захисту та встановлено терміни їх виконання.