22.05.2018 — 16:04

22 травня відзначається Міжнародний день біологічного різноманіття

Біологічне різноманіття є основою життя. Його збереження є необхідним для існування людини. На жаль, поступове вичерпування природних ресурсів призводить до загрози вимирання або повного зникнення численних видів та екосистем.

За останні 400 років планета втратила близько 100 видів лише хребетних тварин. На цей час приблизно 22 тисячі видів рослин і тварин перебувають на межі зникнення. Зникаючими називають види, чисельність яких стрімко зменшується або вже досягла критичного рівня в межах свого ареалу.

Хмельницька область є унікальним оселищем рідкісних видів, більшість з яких охороняються на міжнародному та європейському рівні і становлять особливу цінність за умов заповідання.

Екосистеми, угрупування та види охороняються на рівні національних природних парків, заказників, заповідних урочищ, пам’яток природи (загальнодержавного та місцевого значень),що складають основу мережі природно-заповідного фонду Хмельницької області.

Щорічне відзначення Міжнародного дня біологічного різноманіття – це чудова нагода ще раз згадати про відповідальність за збереження цієї дорогоцінної спадщини для нинішніх та прийдешніх поколінь.