11.04.2016 — 13:34

Діяльність військово-патріотичного клубу «Каскад» як форма реалізації на Ізяславщині Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки

2В жовтні 2015 року Указом Президента України Петра Порошенка було затверджено Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки.

В останній час Главою держави неодноразово наголошувалось: «Стратегія національно-патріотичного виховання є дороговказом для всіх органів державної влади, інститутів громадянського суспільства. Громадянин-патріот держави має виховуватись на прикладах героїчної боротьби українського народу за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави».

На виконання завдань Президента України та з метою реалізації положень Стратегії з формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості у дітей та молоді відділом освіти, молоді та спорту Ізяславської районної державної адміністрації спільно із районною громадською організацією «Рада ветеранів 8 бригади спеціального призначення» на базі Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей» ім.О.Кушнірука відновлено роботу військово-патріотичного клубу «Каскад».

Так, під час весняних канікул в період з 5 по 7 квітня 2016 року для 16 вихованців «Каскаду» з керівником клубу підполковником у відставці Валентином Ярощуком та головою ГО «Рада ветеранів 8 бригади спеціального призначення» Василем Тележинським за підтримки керівництва відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації на базі військової части А 0553 у місті Хмельницький було проведено трьохденні навчальні збори.

1Під час їх проведення «каскадівці» здавали заліки із вогневої підготовки, повітряно-десантної підготовки, військової топографії, з укладання парашутів і підготовки  їх до стрибків. Також діти виконували вправи із метання гранати, стрільби із стрілецької зброї. Усі заліки, за оцінкою професійних військових, було складено на оцінку «добре». Зараз вихованці клубу готуються до майбутніх стрибків із парашутом.

Під час зборів, за ініціативи голови ГО «Рада ветеранів 8 бригади спеціального призначення» Василя Тележинського, для військовослужбовців в/ч А 0553 та учасників зборів було проведено концерт гурту «Ташакор» із міста Біла Церква.

На завершення зборів представники Ізяславського району вручили подяки командуванню частини та її підрозділам, які були причетні до проведення  військових зборів дітей і забезпечення відповідного навчального процесу.

Національно-патріотичне виховання все більше набуває характеру системної і цілеспрямованої діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, навчальних закладів, інститутів громадянського суспільства, громадян з формування у людини і громадянина високої національно-патріотичної свідомості, почуття відданості своїй державі.

За матеріалами Ізяславської РДА