25.05.2018 — 09:02

Моделювання бібліотечного обслуговування дітей: актуальні та дієві методи.

Фокус-семінар завідуючих районними, міськими, селищними бібліотеками для дітей та представників центральних бібліотек ОТГ області “Моделювання бібліотечного обслуговування дітей: актуальні та дієві методи” проведено в обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка. У роботі семінару взяли участь – Н.Власюк, головний спеціаліст управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації, Н.Невмержицька, завідуюча відділом обслуговування читачів-учнів 5-9 класів НБУ для дітей, партнери нашої бібліотеки по реалізації проекту “Конструкторське Бюро Бібліотекарів” – Н.Чайківська, заступник директора Тернопільської ОДБ, Л.Сташко, завідувач науково-методичним відділом Львівської ОДБ.

Триденний семінар був наповнений творчими дискусіями, тренгінговими заняттями, демонстраційними платформами, мультимедійними презентаціями та обміном досвіду. Працівники отримали нові знання про дієві та актуальні методи роботи щодо моделювання бібліотечного обслуговування. Учасники семінару ознайомилися з соціально-культурною інфраструктурою м. Нетішина, вивчили досвід діяльності бібліотек міста та Острозької центральної районної бібліотеки.

До професійного  діалогу  запросив Микола Луценко, голова обласної організації профспілки працівників культури. Він наголосив на роботі бібліотечних закладів в умовах створення спроможних територіальних громад, а також надавав консультативні поради. Під час тренінгу з ораторського мистецтва, проведеного Тамарою Козицькою, директором Хмельницької міської ЦБС, бібліотекарі навчалися, як володіти аудиторією, знаходити  компроміс та уникати хвилювання під час публічних виступів.

Дієвими форматами бібліотечної практики в громадах поділилися Летичівська, Чемеровецька, Полонська, Понінківська, Красилівська ДБ та інші.