24.05.2018 — 09:12

В.Олійник: Забезпечення дітей якісними оздоровчими та відпочинковими послугами є одним з пріоритетних напрямів реалізації державної політики

23 травня заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник провів обласну нараду з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році. Участь в обговоренні питань взяли представники Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Федерації профспілок області, Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Хмельницькій області та  управління патрульної поліції в Хмельницькій області.

“Забезпечення дітей якісними оздоровчими та відпочинковими послугами є одним з пріоритетних напрямів реалізації державної політики. При цьому основну увагу зосереджено на оздоровленні дітей, які потребують особливої соціальної підтримки, а також на збереженні мережі дитячих закладів оздоровлення та максимальному їх використанні під час оздоровчого сезону, створенні належних умов для творчого, інтелектуального, культурного і фізичного розвитку дітей,” – наголосив Валерій Цезарович, відкриваючи нараду.

Валерій Олійник зазначив, цьогоріч в обласному бюджеті передбачено 4982,0 тис.грн. на оздоровлення та відпочинок дітей соціально-незахищених категорій та 3780,9 тис.грн. для дітей, які виховуються в інтернатних закладах області. У бюджетах районів, міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад передбачено 14797,9 тис.грн, заплановано залучення 7044, 9 тис.грн. позабюджетних коштів.

Особливу увагу Валерій Цезарович звернув на питання планування видатків на оздоровлення у 2018 році та недопущення зменшення коштів на зазначені цілі, а навпаки збільшення цих показників для забезпечення проведення якісної оздоровчої кампанії.

За інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації